ifa
 

خانه ارسال نظرات تعرفه تبلیغات درباره ما عضویت تالار گفتگو نقشه سایت e خدمات الکترونیک

اورژانسهای ورزشی

آسیب ورزشی

توانبخشی ورزشی

رشته های ورزشی

روانشناسی ورزشی

پزشکی و ورزش

تغذیه ورزشی

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

 خانه > مقالات پزشکي و ورزشي > مقالات داخلي
عنوان مقاله:مقايسه اثر دو نوع وعده غذايي به دنبال كاهش ذخاير گليكوژني بر عملكرد ورزشي، سطح انسولين و گلوكز سرم در ورزشكاران مرد رشته فوتبال
نويسنده:حضوري محمد,كشاورز سيدعلي,حسيني سيدمصطفي,فرج زاده شهرام,صبوريراقي علي اكبر,صدرزاده يگانه هاله
متن خلاصه مقاله:

مجله دانشکده پزشکي تهران تير 1385; 64(4):26-35

 

زمينه و هدف: تغذيه در دوران پس از تمرينات ورزشي از جايگاه ويژه اي برخوردار است. زيرا تحقيقات نشانگر آن است كه نحوه تغذيه در اين دوره، علاوه بر تسهيل ترميم بافت ها، تاثير قابل توجهي بر تجديد و بازسازي ذخاير انرژي بدن ورزشكاران دارد. هدف از اين مطالعه بررسي اثر دريافت دو وعده غذايي با نسبت متفاوت كربوهيدرات و پروتيين بر غلظت انسولين و گلوكز سرم و عملكرد ورزشي ورزشكاران رشته فوتبال شهر تهران مي باشد.
روش بررسي: 19 مرد جوان (ميانگين سني 0.83±17.2) ورزشكار رشته فوتبال، در يك طرح مطالعاتي كار آزمايي باليني متقاطع به سه گروه تقسيم شده و طي دو مرحله مورد آزمون قرار گرفتند. در هر مرحله آزمون، افراد به انجام فعاليت بدني تا سر حد واماندگي پرداخته و سپس به مصرف يكي از سه وعده غذايي: واجد پروتيين بيشتر (شامل: كربوهيدرات 56%، پروتيين 19% و چربي 25% كل انرژي)؛ با كربوهيدرات بيشتر (شامل: كربوهيدرات 64%، پروتيين 11% و چربي 25% كل انرژي) و وعده غذايي كنترل (شامل: كربوهيدرات 60%، پروتيين 15% و چربي 25% كل انرژي) كه نسبت كربوهيدرات به پروتيين در آنها به ترتيب 3 به 1؛ 6 به 1 و 4.5 به 1 مي باشد، مبادرت نمودند. سپس قبل از شروع صرف غذا و نيز طي زمان هاي 30، 60 و 120 دقيقه از زمان شروع صرف غذا، نمونه گيري جهت سنجش انسولين و گلوكز سرم صورت گرفت. 3 ساعت پس از صرف غذا، آزمون عملكرد سنجي، بر اساس آزمون conconi، براي تمامي ورزشكاران صورت گرفت.
يافته ها: نتايج حاصله نشانگر آن است كه در طي دو مرحله آزمون تفاوت معني داري بين تغييرات گلوكز و انسولين سرم در بين سه گروه ورزشكاران در مدت زماني 2 ساعت پس از صرف وعده هاي غذايي وجود ندارد (P>0.05). همچنين نتايج بدست آمده از آزمون عملكرد ورزشي نشانگر هيچ تغيير قابل توجهي در بين سه گروه مطالعاتي نبود (P>0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج حاصله، دريافت هيچ يك از سه وعده غذايي هم انرژي با نسبت هاي متفاوت كربوهيدرات به پروتيين، بر غلظت گلوكز و انسولين سرم و نيز عملكرد ورزشي تاثيري ندارد. بنابراين چنين به نظر مي رسد كه محتواي انرژي كل وعده هاي غذايي، از تركيب وعده هاي غذايي اهميت بيشتري را دارا مي باشد.

كليد واژه: وعده غذایی پس از ورزش، انسولين سرم، گلوكز سرم، عملكرد ورزشی، پروتيين دريافتی

مطالب مرتبط:

 * آسیب ورزشی رباط صلیبی ( متقاطع ) قدامی زانو ( ACL injuries )
 * پیچ خوردگی مچ پا ( Ankle sprain )
 * تغذیه در فوتبال
 *اصول تمرین بی هوازی در فوتبال

 *نکات کلیدی پیشگیری از صدمات ورزشی در فوتبال
 *آسیب های ورزشی در فوتبال
 *بررسي رابطه بين عزت نفس و موفقيت ورزشي در فوتباليست ‌ها و كشتي ‌گيران
 * تاثير مصرف مكمل كربوهيدرات بر پاسخ سلول هاي سيستم ايمني به سه جلسه فعاليت تناوبي شديد 90 دقيقه اي ويژه فوتبال
 * آسم ناشي از ورزش در فوتباليست‌هاي باشگاههاي تهران



 


چاپ مطلب ارسال برای دوستان

 

 

 

 

توانبخشی ورزشی

پزشکی و ورزش

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

تغذیه ورزشی

روانشناسی ورزشی

رشته های ورزشی

اورژانس های ورزشی

ورزش معلولین

طب مکمل

ورزش و گروههای سنی

تشخیص و درمان

ماساژ درمانی

حرکات اصلاحی

اخبار

کلینیک درد

آسیب های ورزشی

  نقشه سایت | عضویت | درباره ما | تعرفه تبلیغات | ارسال نظرات | خانه  

حقوق این سایت متعلق به موسسه طب ورزش پارس می باشد.

هرگونه برداشتی از مطالب با ذکر منبع (www.sportmedicine.ir) بلامانع است.  

طراحی شده توسط شرکت سامانه های هوشمند مصباح شارژ