- _UCONTENTS
 

خانه ارسال نظرات تعرفه تبلیغات درباره ما عضویت تالار گفتگو نقشه سایت e خدمات الکترونیک

اورژانسهای ورزشی

آسیب ورزشی

توانبخشی ورزشی

رشته های ورزشی

روانشناسی ورزشی

پزشکی و ورزش

تغذیه ورزشی

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

 خانه > اخبار/اخبار همایش و کنگره ها


مواد غذايي عامل اصلي در بروز سرطان ها است
محقق ايراني دانشگاه ليدن هلند با اشاره به نقش مواد شيميايي موجود در مواد غذايي در بروز سرطان ها، گفت: در اين ميان سرطان سينه و سرطان دهانه رحم در زنان ، انواعي هستند که مواد غذايي بيشترين تاثير را در بروز آنها دارد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمي ايرنا، دکتر "فيروز درودي" سخنران ويژه سمپوزيوم جنبه هاي مولکولي سرطان در حاشيه اين سمينار در گفت و گو با خبرنگاران گفت: علاوه بر سرطان سينه و سرطان دهانه رحم که شايعترين انواع سرطان ها در زنان است ، سرطان معده يکي ديگر از انواع سرطان ها است که مواد غذايي بيشترين تاثير را در بروز آن دارد. وي با بيان اينکه مواد غذايي بيشترين تاثير را در ابتلا به سرطان ها دارد، گفت: مواد غذايي در بروز انواع مختلف سرطان در بدن نقش دارد، در مقابل عاملي همچون سيگار بيشترين تاثير را در بروز سرطان ريه دارد.
استاد دانشگاه ليدن هلند گفت: تاثير مواد شيميايي با تاکيد بر تاثير مواد غذايي بر بروز سرطان طي يک تحقيق مورد بررسي قرار گرفت که در اين تحقيق تاثير پرتوهاي شيميايي بر روي کروموزوم هاي انسان مطالعه شد. درودي اضافه کرد: در اين بررسي حساس ترين تکنيک ها به کار برده شد تا بتوان در اسرع وقت ، تاثيرات پرتوهاي شيميايي را چه بر روي افرادي که در صنايع اتمي هستند و افرادي که در مراکز بيمارستاني شامل پزشکان و پرستاران با پرتوها، تماس دارند و چه افرادي که در نيروگاهها فعاليت دارند ، بررسي کرد و ناهنجاري هاي کروموزومي ناشي از پرتوها را در اين افراد مشخص نمود. وي با بيان اينکه ميزان ناهنجاري کروموزومي نشانگر افزايش خطر سرطان در اين افراد است، گفت : در بخش ديگري از اين تحقيق تاثير مواد شيميايي موجود در مواد غذايي مورد استفاده انسان در بروز سرطان ها، بررسي شد. درودي اضافه کرد: در اين بخش از تحقيق از سلول هاي جگر انسان استفاده شد که حسن اين سلول ها اين است که هر نتيجه بدست آمده را مستقيما مي توان به انسان ربط داد.
وي يادآور شد: تا به حال تمام آزمايش ها در مورد انسان بر روي حيوانات انجام مي شد، در حالي که مشخص شده است نتايج آزمايشگاهي مثبت و منفي بر روي حيوانات در مورد بيماري ها و سرطان ها ، نمي تواند به طور قطعي بيانگر همان نتيجه در انسان باشد.
محقق ايراني دانشگاه ليدن هلند افزود: تکنيکي که در اين تحقيق مورد استفاده قرار گرفت، استفاده از سلول هاي جگر انسان بود که طي آن تاثير مواد شيميايي به خصوص تاثير مواد غذايي بررسي شد. وي اظهار داشت: در شرايط موجود و در فرهنگ ايران استفاده از گوشت و مواد حاوي پروتئين ، بسيار بالا است و به علت شکل مصرف اين مواد که عمدتا به صورت پخته شده و سرخ شده است ، يک سري مواد شيميايي ايجاد مي کند که اين مواد سرطان زا است. درودي يادآور شد: اين تحقيق از اين نظر اهميت دارد که با مشخص شدن اينکه چه ماده غذايي و در چه شرايطي سرطان زا است مي توان مصرف آن ماده غذايي را يا کاهش داد و يا اينکه مدت زمان پخت و يا سرخ کردن آن را کمتر کرد. اين محقق با بيان اينکه براي کاهش تاثير سرطان زايي اين مواد مي توان آنها را همراه با مواد غذايي ديگري مصرف کرد تا تاثير سرطان زايي آن کاسته شود، گفت: سبزيجات حاوي يک دسته مواد تحت عنوان آنتي اکسيدان هستند که اين آنتي اکسيدان ها اثرات منفي سرخ کردن و يا پختن گوشت را کمتر مي کند. وي در خصوص اجرايي شدن اين طرح تحقيقاتي گفت: معمولا کارهاي تحقيقاتي براي عملي شدن نياز به بودجه تحقيقاتي دارد، به اين صورت که در بنيادهاي علمي مختلف مورد بررسي و ارزشيابي قرار مي گيرد و در صورت تاييد بودجه هاي تحقيقاتي به آنها تعلق مي گيرد.
درودي اضافه کرد: در اين پروژه تحقيقاتي ، بخشي که مربوط به تاثير مواد غذايي در سرطان است در سال 2000 در اروپا مورد ارزشيابي و تاييد قرار گرفت و مبلغي در حدود شش و نيم ميليون يورو به آن تعلق يافت.
سخنران ويژه سمپوزيوم جنبه هاي مولکولي سرطان گفت: اين پروژه تحقيقاتي بين 5 آزمايشگاه مختلف اروپا بررسي شد و 71 مقاله از اين طرح تحقيقاتي نوشته شد.
درودي با بيان اينکه مساله مهم در مورد پروژه هاي تحقيقاتي بحث استفاده از حيوانات آزمايشگاهي است، گفت: تعداد بسياري از آزمايش ها روي حيوانات انجام مي شود و هزينه هاي سنگيني براي نگهداري اين حيوانان صرف مي شود؛ در صورتي که استفاده از سلول هاي جگر مي تواند جايگزين مناسبي باشد.
وي افزود: با توجه به اينکه حيوانات نمونه خوبي به خصوص براي آزمايش موادي که قرار است براي پوست و زيبايي در انسان مورد استفاده قرار گيرد، نيستند ، استفاده از تست هاي آزمايشگاهي حيواني در اين موارد در برخي کشورهاي اروپايي و آمريکايي به کلي ممنوع شده است.
محقق ايراني دانشگاه ليدن هلند با اشاره به اينکه رنگ آميزي کروموزومي نيز يکي ديگر از تکنيک هاي جديد تشخيص سرطان است که او در اين طرح تحقيقاتي خود به آن دست يافته است گفت: اين تکنيک کمک مي کند حساسيت بيمار به مواد شيميايي به دست آيد.
سمينار يک روزه جنبه هاي مولکولي سرطان با نگرش بر سرطان پستان روز چهارشنبه با همت مرکز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران در بيمارستان امام خميني (ره) برگزار شد.
چاپ مطلب ارسال برای دوستان

 

 

 

 

  نقشه سایت | عضویت | درباره ما | تعرفه تبلیغات | ارسال نظرات | خانه  

حقوق این سایت متعلق به موسسه طب ورزش پارس می باشد.

هرگونه برداشتی از مطالب با ذکر منبع (www.sportmedicine.ir) بلامانع است.  

طراحی شده توسط شرکت سامانه های هوشمند مصباح شارژ