- _UCONTENTS
 

خانه ارسال نظرات تعرفه تبلیغات درباره ما عضویت تالار گفتگو نقشه سایت e خدمات الکترونیک

اورژانسهای ورزشی

آسیب ورزشی

توانبخشی ورزشی

رشته های ورزشی

روانشناسی ورزشی

پزشکی و ورزش

تغذیه ورزشی

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

 خانه > اخبار/اخبار دانشجویی، رزیدنتی


غذاهاي خوابگاهي بايد تعادل، تناسب و تنوع داشته باشند

يک متخصص تغذيه گفت: تهيه برنامه‌غذايي ثابت غذايي براي خوابگاه‌ها براساس شرايط محيطي، بسياري از مشکلات تغذيه اي خوابگاه ها را حل مي کند.

دکتر کورش جعفريان، استاديار دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص اهميت تغذيه دانشجويان خوابگاهي، افزود: دانشجويان بخصوص دانشجويان شهرستاني به دليل استفاده مداوم از غذاهاي سلف و خوابگاه صد درصد تغذيه‌شان وابسته به خوابگاه است بنابراين بايد برنامه ريزي تغذيه آنها مطابق با نظر کارشناسان تغذيه و سلايق خود دانشجويان صورت بگيرد.

وي در ادامه رعايت سه شاخص تنوع، تناسب و تعادل را در تغذيه دانشجويان بسيار حايز اهميت دانست و گفت: در تعادل غذايي بايد ماده غذايي مورد نياز بدن فرد متناسب با گروه هاي سني و جنسي دانشجويان رعايت شود.

دکتر جعفريان درخصوص رعايت تناسب غذايي نيز تصريح کرد: در تناسب غذايي هم بايد انرژي در رژيم غذايي دانشجويان به نسبت هاي مشخص تنظيم شود بطوري که 55 تا 60 درصد انرژي ها طبيعي، 10 تا 15 درصد آنها از پروتئين ها و 20 تا 30 درصد انرژي هم از چربي ها تنظيم شود.

وي در ادامه با اشاره به اين که در حال حاضر تنوع در رژيم غذايي دانشجويان رعايت نمي شود اظهار کرد: اگر تنوع غذايي را با نظرسنجي از سلايق دانشجويان تنظيم کنيم آنها با اشتهاي بيشتري غذا را ميل مي کنند.

اين متخصص تغذيه در ادامه به عدم نظارت مناسب و كافي مسئولين بر نوع غذاهاي توزيع شده در خوابگاه هاي دختران و پسران اشاره کرد و افزود: نياز غذايي دختران با نيازغذايي پسران کاملاً متفاوت است مثلاً دختران در مواد غذايي خود به 18 ميلي گرم آهن و پسران به 8 ميلي گرم آهن نياز دارند که توجه به اين موارد ضروري است.

وي ادامه داد: براي جلوگيري از سوء تغذيه در خوابگاه ها بايد به بحث توزيع ميوه، سبزيجات و لبنيات در خوابگاه اهميت داد.

دکتر جعفريان گفت: نبود يک سيستم نظارتي قوي در آشپزخانه ها، مدل پخت غذا و استفاده از مواد اوليه با کيفيت پايين علت پايين بودن کيفيت غذاهاي خوابگاهي و دانشجويي است.

وي در ادامه استفاده از غذاهاي موجود در بوفه هاي خوابگاه ها را مضر دانست و افزود: بسياري از مواد غذايي موجود در بوفه ها مثل سوسيس و کالباس حاوي مواد افزودني مضر است بنابراين استفاده از اين مواد غذايي بايد حالت ميان وعده داشته باشد نه جايگزين غذاهاي اصلي شود.

چاپ مطلب ارسال برای دوستان

 

 

 

 

  نقشه سایت | عضویت | درباره ما | تعرفه تبلیغات | ارسال نظرات | خانه  

حقوق این سایت متعلق به موسسه طب ورزش پارس می باشد.

هرگونه برداشتی از مطالب با ذکر منبع (www.sportmedicine.ir) بلامانع است.  

طراحی شده توسط شرکت سامانه های هوشمند مصباح شارژ