- _UCONTENTS
 

خانه ارسال نظرات تعرفه تبلیغات درباره ما عضویت تالار گفتگو نقشه سایت e خدمات الکترونیک

اورژانسهای ورزشی

آسیب ورزشی

توانبخشی ورزشی

رشته های ورزشی

روانشناسی ورزشی

پزشکی و ورزش

تغذیه ورزشی

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

 خانه > اخبار/اخبار علمی، تحقیقاتی


نقش مهم هرم غذایی در سلامتی جامعه

همه گروههای غذایی دارای اهمیت ویژه ای هستند به گونه ای که نیاز بدن انسان به انرژی جهت انجام فعالیتهای روزانه نیز بایستی از طریق برنامه غذایی و استفاده از همه گروههای غذایی تأمین شود و هیچ یک از گروهها نمی تواند جایگزین مناسبی برای دیگری باشد.

بدن سالم نیاز به تغذیه سالم دارد و غذا بایستی به گونه ای انتخاب شود که تمامی نیازهای تغذیه ای افراد را در طول روز تامین کند، لذا رژیم غذایی روزانه باید مجموعه ای از گروه های مختلف غذایی باشد.
هرم غذایی یک راهنما است که توسط سازمان جهانی بهداشت برای افراد بزرگسال طراحی شده و شامل پنج گروه نان وغلات (کربوهیدرات ها)، سبزیجات و میوه جات، شیر و لبنیات، گوشت و سایر مواد مورد نیاز بدن است.
گروه کربوهیدرات ها شامل نان، غلات، برنج، ماکارونی و ... است که بیشترین میزان انرژی افراد را تامین می کنند و در این گروه ، ویتامین های گروه ب و مقادیری از مس، روی و ... وجود دارند.
سبزیجات بایستی روزانه به میزان سه تا پنج واحد غذایی در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند. این مواد منبع خیلی خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، آب ، فیبر و... هستند.
باید توجه شود که سبزیجات بایستی به طور تازه و یا به صورت پخته مورد استفاده قرار گیرند و از سرخ کردن آنها خودداری شود.
میوه جات نیز باید روزانه به میزان دو تا چهار واحد غذایی در رژیم افراد گنجانده شوند. تفاوت اصلی میوه ها با سبزیجات این است که در سبزی های فروکتوز وجود ندارد و این قند فقط در میوه ها یافت می شود.
شیر و لبنیات گروه دیگری از مواد غذایی مورد نیاز بدن هستند. شیر و فرآورده های آن از حیث دارا بودن کلسیم، فسفر و ... اهمیت فراوانی دارند.
گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات، مغز دانه هایی چون پسته، بادام، فندق و ... در ردیف بعدی مواد مورد نیاز تغذیه ای قرار دارند.
افراد حتی المقدور از مصرف گروه های متفرقه شامل قندها، چربی ها، دسرها، نوشابه ها و چنین مواردی خودداری کنند.
همه گروه های غذایی مهم هستند و هیچکدام از آنها نمی توانند جایگزین دیگری شود.
شرایط سنی، جنسیتی، آب و هوایی و شرایط مختلف پاتولوژیکی عاملی موثر در انتخاب رژیم غذایی مناسب هستند.

منبع: فدراسیون پزشکی ورزشی جمهوری اسلامی ایران http://ifsm.ir

چاپ مطلب ارسال برای دوستان

 

 

 

 

  نقشه سایت | عضویت | درباره ما | تعرفه تبلیغات | ارسال نظرات | خانه  

حقوق این سایت متعلق به موسسه طب ورزش پارس می باشد.

هرگونه برداشتی از مطالب با ذکر منبع (www.sportmedicine.ir) بلامانع است.  

طراحی شده توسط شرکت سامانه های هوشمند مصباح شارژ