- _UCONTENTS
 

خانه ارسال نظرات تعرفه تبلیغات درباره ما عضویت تالار گفتگو نقشه سایت e خدمات الکترونیک

اورژانسهای ورزشی

آسیب ورزشی

توانبخشی ورزشی

رشته های ورزشی

روانشناسی ورزشی

پزشکی و ورزش

تغذیه ورزشی

ورزش بانوان

تناسب و سلامت

 خانه > اخبار/اطلاعات عمومی


سرانه مصرف شير در کشور کمتر از نوشابه هاي گازدار است
" ضياء الدين مظهري " استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: نوشابه هاي گازدار ارزش غذايي ندارند و مصرف آنها پيامدهايي همچون افزايش وزن، پوسيدگي دندان هاو پوکي استخوان را به همراه دارد، اما شير حاوي کلسيم، پروتئين و ويتامين هاست.
وي گفت : گسترش نيافتن فرهنگ مصرف شير در کشور يکي از دلايل مهم کم استفاده کردن از اين ماده مغذي است .
مظهري افزود: سلامت، رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها نيازمند کلسيم است و اين کلسيم از منابع غذايي تامين مي شود که مهم ترين آن گروه لبنيات به ويژه شير است .
اين کارشناس تغذيه گفت :يک ليوان شير حاوي 290 تا 300 ميلي گرم کلسيم ،386 ميلي گرم پتاسيم و 190 ميلي گرم سديم است که افراد بايد با توجه به سن، جنس و وضعيت فيزيولوژي خود از آن استفاده کنند .
وي ادامه داد : علاوه بر نقش موثر کلسيم در استحکام بخشي به استخوان ها و دندان ها، کلسيم موجود در شير براي عملکرد طبيعي عضلات و فعاليت هاي طبيعي سيستم عصبي هم ضروري است .
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه بدون کلسيم، سيستم عصبي قادر به انتقال پيام هاي عصبي نيست، تصريح کرد: پژوهش هاي اخير نشان داده که کلسيم در کاهش وزن، پيشگيري از سرطان روده بزرگ، کاهش عوارض يائسگي، تنظيم فشار خون و پيشگيري از بيماري هاي قلبي نيز نقش موثري داشته است .
وي گفت : با وجود تاکيد متخصصان بر مصرف شير و فرآورده هاي لبني، مصرف لبنيات و شير پرچرب به دليل مضرات آن توصيه نمي شود .
مظهري افزود:هر چه چربي کمتر دريافت کنيم به سلامت خود کمک بيشتري کرده ايم، اما نبايد فراموش کرد که چربي هاي شير از نظر تامين انرژي و دريافت ويتامين هاي محلول در چربي براي کودکان مفيد است.
وي خاطرنشان کرد: اما براي افراد دچار چربي خون، مصرف شيرهاي کم چرب و بدون چربي توصيه مي شود .
مظهري اظهار داشت : چربي هاي شير عموما چربي هاي اشباع شده هستند و خطرهاي استفاده از شيرهاي پرچرب علاوه بر گسترش چاقي و افزايش وزن، گرفتگي عروق و از دست دادن حالت ارتجاعي رگ هاست.
به گفته وي ، پژوهش هاي صورت گرفته، حاکي از رابطه معکوس ميان ميزان جذب کلسيم شير و چربي شير است ، به اين معنا که هر چه چربي شير ببيشتر باشد، فرآيند جذب کلسيم را با اختلال همراه مي کند .
اين استاد دانشگاه توضيح داد: يک ليوان شير کم چرب (240 سي سي ) داراي 90 کيلو کالري، يک ليوان شير با چربي معمولي 120 کيلو کالري و يک ليوان شير پر چرب داراي 150 کيلو کالري است که مقايسه اين ارقام به خوبي نشان مي دهد که مصرف شير پرچرب، افزايش وزن مصرف کنندگان را به همراه دارد .
وي گفت: يک چهارم افراد نمي توانند لاکتوز شير را تحمل کنند و اين افراد به علت اينکه دچار نفخ و يا اسهال مي شوند از مصرف آن خودداري مي کنند در حاليکه اين افراد مي توانند از شيرهاي بدون لاکتوز که در سالهاي اخير توليد شده ، مصرف کنند.
چاپ مطلب ارسال برای دوستان

 

 

 

 

  نقشه سایت | عضویت | درباره ما | تعرفه تبلیغات | ارسال نظرات | خانه  

حقوق این سایت متعلق به موسسه طب ورزش پارس می باشد.

هرگونه برداشتی از مطالب با ذکر منبع (www.sportmedicine.ir) بلامانع است.  

طراحی شده توسط شرکت سامانه های هوشمند مصباح شارژ